Cele mai bune 4 exerciții pentru tonifierea musculaturii abdominale

Tonifierea musculaturii abdominale este importantă nu doar din punct de vedere estetic, ci și pentru sănătatea noastră generală. Musculatura abdominală este responsabilă pentru susținerea corpului și este implicată în multe activități zilnice, cum ar fi ridicarea greutăților și menținerea posturii corecte. În acest articol, vom discuta despre cele mai bune exerciții pentru tonifierea musculaturii abdominale.

  1. Plank

Plank-ul este unul dintre cele mai bune exerciții pentru tonifierea musculaturii abdominale și pentru îmbunătățirea posturii. Începeți prin a vă așeza în poziția de flotare, apoi susțineți-vă corpul pe antebrate și vârfurile degetelor de la picioare. Încercați să vă mențineți corpul drept timp de cel puțin 30 de secunde, apoi reveniți la poziția inițială. Repetați de 3-5 ori.

  1. Crunch-uri

Crunch-urile sunt un exercițiu clasic pentru tonifierea musculaturii abdominale. Începeți prin a vă așeza pe spate, cu genunchii îndoiți și tălpile lipite de podea. Puneți-vă mâinile la ceafă, apoi ridicați capul și umerii de pe podea, încordând mușchii abdominali. Reveniți la poziția inițială și repetați de 10-15 ori.

  1. Bicicleta

Exercițiul bicicleta este excelent pentru tonifierea musculaturii abdominale și a mușchilor oblici. Începeți prin a vă așeza pe spate, cu genunchii îndoiți și mâinile la ceafă. Ridicați picioarele de la sol și îndoiți-le la un unghi de 90 de grade. Întindeți un picior și rotiți corpul pentru a aduce cotul opus la genunchiul opus. Reveniți la poziția inițială și repetați cu celălalt picior. Repetați de 10-15 ori pe fiecare parte.

  1. Plank lateral

Plank-ul lateral este excelent pentru tonifierea mușchilor oblici. Începeți prin a vă așeza în poziția de flotare, apoi susțineți-vă corpul pe o mână și pe vârful piciorului corespunzător. Ridicați șoldul și mențineți poziția timp de cel puțin 30 de secunde, apoi reveniți la poziția inițială și repetați cu cealaltă parte. Repetați de 3-5 ori.

Previous post 5 exerciții pentru a preveni durerile de spate la birou
Next post Antrenamentele de forță vs antrenamentele cardio: Care sunt mai eficiente pentru pierderea în greutate?