Foarte interesanta viziunea vicepresedintelui CJ Brasov in relatia unitati medicale private-autoritati! BRAVO!

[ad_1]

Todorică Şerban, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a participat joi, 6 octombrie, la o dezbatere profesională dedicată modernizării sistemului de sănătate din România, având ca temă „Împreună pentru sănătatea comunităţilor locale”.

La eveniment au fost prezenţi manageri de spitale publice şi private din Braşov, reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai asociaţiilor profesionale din domeniul sanitar, parlamentari.

În condiţiile în care colaborarea între instituţiile publice şi cele private din domeniul sănătăţii este încă în fază incipientă în majoritatea zonelor din ţară, discuţiile s-au axat pe necesitatea dezvoltării unui parteneriat real între sistemul public şi cel privat de sănătate, care ar putea contribui la întărirea şi dezvoltarea pe termen lung a comunităţilor locale.

„Mă preocupă problemele de sănătate publică şi, prin prisma atribuţiilor mele la Consiliul Judeţean, sunt partenerul managerilor celor cinci spitale clinice de interes judeţean aflate în subordinea noastră. În aceste instituţii spitaliceşti avem un total de 5262 de posturi aprobate, din care 4358 sunt ocupate. Domeniu sanitar reprezintă o prioritate în ceea ce priveşte alocarea de fonduri, pentru că dorim să asigurăm toate condiţiile pentru prestarea unor servicii medicale de calitate. Privim cu admiraţie spre sistemul privat de sănătate, deoarece avem cu toţii de învăţat din politica sanitară realizată în instituţiile private. Nu credem că cele două sisteme trebuie să fie concurente, ci mai degrabă să se completeze din punctul de vedere al serviciilor prestate, în beneficiul pacienţilor. Dacă managerii de spitale private vor veni cu vreo problemă sau solicitare punctuală la Consiliul Judeţean, sunt convins că vor găsi ascultare şi rezolvare”, a menţionat vicepreşedintele CJ în intervenţia sa.

[ad_2]

Source link

Previous post EXCLUSIV: Cand un dascal gandeste ASA, elevii sai primesc binecuvantare!
Next post PRIMARIA ORADEA vrea finantare prin PNRR pentru cresterea eficientei energetice la 16 unitati scolare, 36 de blocuri si doua caldiri publice