Stil de viață sănătos – TOP 5 obiceiuri pe care să le elimini din viața ta

În ziua de astăzi, e din ce în ce mai greu să ai un stil de viață echilibrat și sănătos, datorită tentațiilor care te înconjoară la fiecare pas. Cu toate acestea, nu e imposibil: totul ține de motivația și determinarea ta, dar și de alegerile pe care le faci în fiecare zi. 

Iată cele 5 obiceiuri pe care trebuie să le schimbi pentru avea un stil de viață mai echilibrat: 

1.Lucrezi fără a lua pauză

Atunci când lucrezi în fața unui laptop, mai ales de acasă, e din ce în ce mai ușor să stai și să îți rezolvi taskurile, fără a lua pauză cel puțin o dată la 2 ore. Acest comportament va duce, în timp, la afecțiunii de vedere, ochii nemaiputând să focalizeze la depărtare, dar și la dureri musculare sau osoase, din cauza poziției în care stai. Astfel, pentru a le evita, e de preferat ca o dată la 2 ore să iei o pauză de 15 minute, în care să încerci să privești în depărtare tocmai pentru a relaxa ochii și să incluzi în rutina ta de dimineață și de seară câteva minute de stretching. 

2. Mănânci foarte multe dulciuri 

Se știe că zahărul este unul dintre ingredientele daunatoare corpului, mai ales în cantități mari. Astfel, dacă ești un iubitor al dulciurilor, încearcă fructe proaspete, pe care le poți comanda și online de pe auchan.ro, sau prăjituri făcute de tine, în casă, unde poți controla cantitatea de zahăr pe care o folosești. 

3. Ești sedentar 

Corpul are nevoie și de mișcare, astfel dacă îți dorești să te simți mult mai energic și să fii mult mai sănătos include în rutina ta zilnică minim 30 de minute de mișcare. Fie că vorbim de plimbări prin parc, de alergat sau chiar de mers la sală, toate vor avea un impact asupra ta și  asupra stării tale de spirit. 

4.  Bei foarte puțină apă

Deshidratarea poate duce la oboseală, migrene, dar și la un aspect uscat al pielii. Astfel, dacă nu ești obișnuit să bei cel puțin 2 litri de apă zilnic, cu siguranță ai experimentat unele din simptomele menționate anterior.  Încearcă să pui în proximitatea spațiului tău de lucru o sticlă  cu apă, iar în acest fel îți va fi mult mai ușor să monitorizezi cantitatea și să te asiguri că ajungi la un minimum necesar. 

5. Te stresezi constant

Unul dintre cele mai nocive lucruri din viața fiecăruia este stresul. Din acest motiv, e necesar, pe cât posibil, să îl limităm. Astfel, de preferat ar fi să încerci să nu te mai lași afectat de problemele profesionale, iar în timpul liber să ai parte de activități de relaxare, precum mersul la masaj sau timp petrecut alături de prieteni sau familie. 

Dacă vei avea grijă la cele 5 obiceiuri menționate în acest articol și îți vei dori să faci o schimbare, cu siguranță calitatea vieții tale se va îmbunătăți și vei simți asta, atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.  

Sursa foto: pexels.com

Previous post <strong>Pleci în vacanță primăvara aceasta? Vezi ce trebuie să ai în bagaj</strong>
Next post <strong>Pentru ce tip de cafea să optezi: cafea boabe sau cafea măcinată? </strong>