Tendințe în gastronomia mondială: mâncăruri sănătoase și durabile pentru anul 2023


Gastronomia mondială este într-o continuă evoluție, iar tendințele în alimentație se schimbă de la an la an. În 2023, tendințele vor fi în direcția mâncărilor sănătoase și durabile, care să respecte mediul și să ofere o alimentație echilibrată și hrănitoare. Iată ce tendințe în gastronomia mondială ne așteaptă în 2023.

  1. Mâncăruri vegetariene și vegane: Dieta vegetariană și vegană va continua să câștige popularitate în 2023, oamenii alegând să consume mai multe legume, fructe, cereale și nuci, în detrimentul cărnii și a produselor animale. Mai multe restaurante vor adăuga opțiuni vegetariene și vegane în meniurile lor, iar bucătarii vor fi mai creativi în pregătirea acestor feluri de mâncare, astfel încât să nu fie lipsite de gust și să ofere o varietate de opțiuni.
  2. Alimentație durabilă: Oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de impactul pe care îl au asupra mediului și caută soluții pentru a reduce amprenta lor ecologică. În 2023, vom vedea mai multe mâncăruri preparate din ingrediente locale și sustenabile, iar restaurantele vor fi mai atente la modul în care își procură ingredientele. Vor apărea și mai multe opțiuni de reciclare și compostare în restaurante, iar ambalajele vor fi din ce în ce mai eco-friendly.
  3. Mâncăruri personalizate: Oamenii caută mâncăruri personalizate care să le ofere exact ceea ce au nevoie din punct de vedere nutrițional și să se adapteze preferințelor lor alimentare. Restaurantele vor oferi opțiuni de meniuri personalizate, iar bucătarii vor fi pregătiți să își ajusteze rețetele pentru a se potrivi cu cerințele și preferințele clienților.
  4. Alimente fermentate: Mâncărurile fermentate sunt din ce în ce mai populare în ultimii ani, datorită beneficiilor lor pentru sănătate și gustului lor unic. În 2023, vom vedea mai multe mâncăruri preparate cu ajutorul fermentării, cum ar fi murăturile, kimchi, kefir sau kombucha.
  5. Mâncăruri de confort sănătoase: Oamenii caută în continuare mâncăruri de confort, dar în același timp își doresc să fie sănătoase. În 2023, vom vedea mai multe restaurante care vor oferi mâncăruri de confort sănătoase, cum ar fi paste integrale cu sosuri din legume, burgeri vegetali sau pizza cu crustă de conopidă.
Previous post Secretul unei cafele perfecte: ghid pentru începători în arta preparării cafelei
Next post Ghidul începătorului pentru a găti sushi acasă: trucuri și sfaturi de la experți