Vrei să ai propriul tău atelier? ȘASE unelte utile pe care să le ai în gospodărie, pentru a-ți simplifica munca

Te-ai gândit vreodată să îți creezi propriul tău atelier, pentru a avea acces cât mai ușor și rapid la anumite unelte și ustensile, atunci când ai nevoie de ele? Deși implică anumite costuri, pentru a-l avea complet, în cele ce urmează vei descoperi care sunt elementele de bază care nu ar trebui să îți lipsească! Sunt unelte utile care ți-ar putea simplifica munca în gospodărie.

Iată câteva unelte care ar trebui să se regăsească în atelierul tău

  • În gospodăria proprie trebuie să te pregătești pentru orice! De aceea, atunci când îți creezi atelierul, nu trebuie să uiți uneltele și instrumentele care ți-ar putea fi adevărate „aliate” când trebuie să repari ceva sau să modifici. De pildă, dacă ești nevoit să găurești anumite porțiuni de cărămidă, beton sau lemn, dar și pentru a fixa un șurub, atunci poți opta pentru o mașină de înșurubat cu impact cu acumulator de la Micul Fermier, deoarece reprezintă o unealtă universală care nu trebuie să îți lipsească.
  • Pe de altă parte, în atelier ar trebui să ai și un set complet cu patent, chei, ciocan, șurubelnițe de diferite mărimi și forme, clești sau un fierăstrău manual. Pentru a putea să le ții în ordinea dorită, ai putea opta ca acestea să fie fixate într-un panou special din polipropilenă sau pe o tablă de instrumente ce conține suporturi.
  • În condițiile în care ești nevoit să faci operații de dăltuire sau găurire, poți opta și pentru un ciocan rotopercutor. Este util, mai ales când ai de gând să renovezi și, mai mult decât atât, poate fi utilizat pe diferite suprafețe (beton, lemn și metal).
  • Pentru că se întâmplă ca într-o gospodărie să fii nevoit să netezești anumite suprafețe, să le ascuți, să le tai sau să le polizezi, atunci pentru astfel de acțiuni ar fi necesar un polizor unghiular. Nu uita faptul că asemenea unelte vor veni cu un manual de instrucțiuni și va trebui să îl consulți și să îl respecți îndeaproape, pentru a fi în siguranță.
  • În condițiile în care ești nevoit să șlefuiești anumite suprafețe care pot fi, de multe ori, neregulate, atunci un șlefuitor triunghiular ar putea fi o soluție ideală pentru tine. Zona pe care vei lucra trebuie să fie curată și aerisită, cu nivelul de umiditate cât mai scăzut. Nu uita că și în cazul acesta trebuie să acorzi o importanță mare siguranței!
  • De asemenea, în atelierul tău ai mai putea avea și o daltă, o bandă de măsurare, o scară și diferite cutii de depozitare speciale, prin care să nu se absoarbă umiditatea. Atelierul trebuie să fie pus în ordine și fiecare element să își aibă propriul loc!

Pe lângă toate uneltele și instrumentele de mai sus, ai mai putea lua în considerare și achiziționarea unui generator pe benzină, pentru a nu rămâne în pană de curent, atunci când lucrezi în propriul tău atelier. În condițiile în care cunoști că ar putea exista probleme cu energia electrică, un astfel de generator ar putea reprezenta o soluție ideală, de avarie, utilizabil în orice moment! Nu uita că trebuie să fie alimentat cu combustibil și depozitat într-un loc uscat. Atelierul ar putea fi locul ideal pentru el!

Sursă foto: Pexels.com

Previous post Cum să-ți pregătești mașina pentru venirea primăverii în 3 pași simpli?
Next post Colaborează cu DDD Iaşi pentru combaterea rapidă şi sigură a gândacilor de bucătărie