5 exerciții pentru a preveni durerile de spate la birou

Multe persoane care lucreaza la birou se confrunta cu dureri de spate din cauza pozitiei sedentare si a inactivitatii. In acest articol, vom discuta despre cinci exercitii simple pentru a preveni durerile de spate si pentru a imbunatati postura.

  1. Stretching al spatelui

Stretchingul spatelui este important pentru a reduce tensiunea din spate si pentru a imbunatati flexibilitatea. Incepeti prin stand in picioare, apoi aplecati-va usor inainte, incercand sa atingeti varfurile degetelor de la picioare. Incercati sa va tineti spatele drept si sa va lasati greutatea corpului sa se miste inainte. Tineti pozitia timp de cateva secunde, apoi reveniti la pozitia initiala. Repetati de 5-10 ori.

  1. Stretching al gatului

Stretchingul gatului este important pentru a reduce tensiunea din zona gatului si pentru a imbunatati flexibilitatea. Incepeti prin stand in picioare si lasand umerii sa se relaxeze. Inclinati usor capul spre stanga si trageti usor cu mana dreapta de partea opusa a capului, simtind o usoara intindere in partea dreapta a gatului. Tineti pozitia timp de cateva secunde, apoi repetati partea opusa. Repetati de 5-10 ori pe fiecare parte.

  1. Rotirea umerilor

Rotirea umerilor este importanta pentru a reduce tensiunea din zona umerilor si pentru a imbunatati flexibilitatea. Incepeti prin stand in picioare si lasand bratele de-a lungul corpului. Rotiti usor umerii inainte si inapoi timp de cateva minute, incercand sa va mentineti respiratia linistita.

  1. Plank

Plank-ul este un exercitiu excelent pentru intarirea musculaturii spatelui si imbunatatirea posturii. Incepeti prin stand in pozitia de flotare, cu antebratele si varfurile degetelor de la picioare tinute pe podea. Mentineti pozitia timp de cateva secunde, incercand sa va mentineti corpul drept. Incercati sa mentineti pozitia timp de cel putin 30 de secunde, apoi relaxati-va. Repetati de 3-5 ori.

  1. Squats

Squat-urile sunt un exercitiu excelent pentru intarirea musculaturii picioarelor si imbunatatirea posturii. Incepeti prin stand in picioare cu picioarele departate la nivelul soldurilor. Incercati sa va aplecati usor inainte, coborand corpul pana cand coapsele sunt paralele cu podeaua. Incercati sa tineti pozitia timp de cateva secunde, apoi reveniti la pozitia initiala. Repetati de 10-15 ori.

Previous post Cum să îți îmbunătățești somnul pentru o sănătate mai bună
Next post Cele mai bune 4 exerciții pentru tonifierea musculaturii abdominale